Sztywność zawieszenia w RSie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawush
    Classic
    • 2010
    • 3

Uniden podrabia Presidenta co widać po tym, że w Presidencie są płyty Unidena?!?
    Może po prostu to ta sama firma robi tylko sprzedaje pod dwoma różnymi markami - tak jak Opel i Vauxhall?

Edit:
    Znalazłem:
    Uniden became a well known brand in the '70s by manufacturing and marketing millions of CB radios, under the Uniden brand as well as popular private brand labels such as President and Bearcat.
    Źródło: Wikipedia
  • pbilu
    Classic
    • 2009
    • 4

Koleżanki i Koledzy - użytkownicy RS`s
    przymierzam się do zakupu OII FL RS combi i dręczy mnie kilka pytań:
    - sztywność zawieszenia - w salonie powiedzieli mi że jest dużo sztywniejsze niż w wersji Elegance - zamierzam tym autem od czasu do czasu pojeździć z żoną i dziećmi - nie będą oni za bardzo marudzili że mają odbite kręgosłupy??

- auto jest niższe o 12mm - obecnie mam O I 1.8Turbo - i trzeba w niej bardzo uważać na miskę olejową. Jak jest w przypadku RS`a??

Będę wdzięczny jeśli podzielicie się ze mną swymi spostrzeżeniami.
    Chciałem się przejechać takim autem przed zakupem, ale w salonie powiedzieli miż iż czas oczekaiwania na jazdę próbną to ok 1,5 miesiąca........
    Jeśli zatem ktoś z W-wy lub okolic byłby chętny pokazać mi swoje auto będę wdzięczny.

Pozdrawiam i liczę na Waszą przychylność.

Piotr

Komentarz

• suchy
      Rider
      • 2009
      • 682

Co do miski olejowej to słyszałem że w OII nie ma już tego problemu.

Chyba nie ma jeszcze u nas OII FL RS :roll:
      Było, minęło:
      RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• jama89
        L&K
        • 2008
        • 1214

suchy, jak nie ma jak juz w konfiguratorze jest i prezentacja na stronie :!: :?:

[ Dodano: Pon 14 Wrz, 09 17:42 ]
        pbilu, w tym tygodniu na TVN TURBO mozna ogladnac test OII FL RS w programie "automaniak"

widzialem dzis reklame w srode sam ogladne :lol:
        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Na forum nie ma :diabelski_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

• suchy
            Rider
            • 2009
            • 682

Zamieszczone przez jama89
            suchy, jak nie ma jak juz w konfiguratorze jest i prezentacja na stronie :!: :?:
            Przepraszam, nie sprecyzowałem swojej wypowiedzi: miałem na myśli OCP a nie Polskę
            Było, minęło:
            RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• jama89
              L&K
              • 2008
              • 1214

suchy, a no tak w OCP to jeszcze nie ma sorki nie zrozumialem ops:
              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• PiotrekDK
                Elegance
                • 2007
                • 798
                • Seat

ja przed zakupem mojej RS-ki probowalem kombi i HB ,
                kombi ma twardszy tyl i jakos mi tak ten tyl podskakiwal, pozatym bylo w nim glosniej
                przedtem mialem BKD elegance i az tak wielkiej ruznicy w twardosci nie ma,(rs jest bardziej sprezysty niz bardziej twardy) sam sie balem jak to bedzie jak pojade do PL na te dziury, ale powiem ci ze milo sie zaskoczylem, RS spokojnie wybiera wszystkie nierownosci , a mam tu taki odcinek drogi na ktorym BKD wpadal w jakies takie dziwne wibracje, podskoki a RS przlatuje to plynnie.
                Kiedys mialem mitsubishi na sprezynach eibach to tam czulo sie kazda nierownosc
                ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Wieksza roznica bedzie jak sie ktos przesiadzie z 16" gumek w zwyklej OII albo nawet detek 15" na 17 lub 18" jakie sa w RSie
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• wocek
                    Rider
                    • 2006
                    • 342
                    • Audi

pbilu, Wprawdzie nie mam FL ale z tego co wiem to zawiecha jest taka sama jak przed, dlatego ten (RS-ik) który posiadam może być punktem odniesienia
                    Rs jest twardy ale on taki musi być przecież to jest wersja sportowa i to własnie jest jego zaletą, pięknie się trzyma drogi. Ja mam ori alu 18 i uważam, że ta felga jak najbardziej zdaje egzamin w tym autku, oczywiście jeśli bedziesz większość trasy pokonywał w mieście, w górach to zmień na 16-ki.
                    Zamieszczone przez pbilu
                    zamierzam tym autem od czasu do czasu pojeździć z żoną i dziećmi - nie będą oni za bardzo marudzili że mają odbite kręgosłupy??
                    Spoko będą Cię jeszcze bardziej kochali, że mają tak fajne autko :hura
                    Zamieszczone przez pbilu
                    Jeśli zatem ktoś z W-wy lub okolic byłby chętny pokazać mi swoje auto będę wdzięczny
                    Jam chętny ale to chyba dla Ciebie za dalego
                    Jak Cię stać to gorąco polecam k
                    wocek

Komentarz

Pracuję...